Skeet


Skeet :Skeet is een, op zichzelf staande, discipline binnen het kleiduivenschieten. Een skeetbaan bestaat uit een hoog en uit een laag huis waarin zich de machines bevinden die de kleiduiven werpen.
De kleiduiven vliegen ongeveer met een snelheid van 120 km per uur over een vast traject. Er zijn acht posten waar vanaf geschoten wordt, zeven daarvan liggen op een halve cirkel en de laatste midden tussen het hoge en het lage huis. De doorsnede van de cirkel van hoog huis tot laag huis is zo'n 37 meter.
Er wordt geschoten in rottes (een rotte is een groep van maximaal 6 schutters). Elke schutter schiet vanaf elke post en vervolgens gaat de hele rotte naar de volgende post.
Een ronde bestaat uit 25 kleiduiven, waarbij je - afhankelijk van de post waar je op staat - of 1 enkele duif krijgt, of 2 enkele duiven na elkaar óf 2 duiven tegelijkertijd krijgt (een zogenaamd doublet).
Wat het een extra stukje lastiger maakt zijn de volgende 3 'handicaps':
- Je mag pas schouderen als je de duif of duiven ziet.
- Er is een vertraging ingebouwd: nadat je de duiven hebt afgeroepen duurt het van 0 tot 3 seconden voordat ze daadwerkelijk verschijnen; maar je weet vooraf niet hoe lang het precies zal duren voordat de duiven komen.
- Last but not least: je mag bij skeet slechts één keer schieten op een duif.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Meld je nu aan!